Categories
Akutfolket

Når jeg har vagt med Sabrina

Time is on my side.

Mick Jaggers stemme blander sig med skrig fra måger og råger. iPhone-lyd. Solen skinner igen ind ad vinduet på mit kontor, der stadigvæk trænger til at blive vasket. Briksen er hård, soveposen er for varm.

Nok en nattevagt er ved at være slut. De slutter altid. Det gør COVID19 også.

Coronatrætte.

Akutfolket var dygtige igen i nat. Der er ingen tvivl om, at de er coronatrætte. Savner hinanden mellem isolationszonerne. En lille fest opstod sidst på aftenen, da Joan, en af sygeplejerskerne, skulle møde. Hun havde ringet ind og hørt, om nogen skulle have noget med fra McDonald’s. Det skulle de. Savnet var så stort, at reglen om isolerede frokoststuer ikke kunne overholdes. Bjerge af junkfood. Lykkeligt svineri.

Dygtige.

Jeg arbejdede sammen med Sabrina i nat. Lille. Effektiv. Spændt som en fjeder. Sygeplejefaglighed på en meter og et-par-ogtres. Eliteløber.

Står aldrig stille. Jeg tror ikke, hun tåler ineffektivitet. Mens hun venter på, jeg får klædt mig om i værnemidler, når hun lige at genopfylde vogne med utensilier i isolationszonen, før hun selv tager dragt på og står klar ved patienten, før jeg selv når derhen.

Klokken er to om natten. Patienten er egentlig en af kirurgernes, men kirurgen står på operationsgangen, og Sabrinas opfattelse var, at patienten skulle have et kateder ind i urinblæren med det samme. Der står en masse blod, som lige så godt kan tømmes ud. Nu.

Sabrina nøler ikke. Patienten behøver ikke vente på sin kirurg, når en akutlæge er ledig. Hun ringer til mig, lader som om hun giver mig muligheden for at vælge. Der er ikke noget valg. Godt for patienten.

Jeg fører det tykke kateder ind i blæren og store mængder blod kommer ud. Patienten er tydeligt lettet.

Sabrina er dygtig.

Jeg tror næsten, det var min egen ide at hjælpe kirurgen og gøre patienten glad.

Proceduren er gået hurtigt. Sabrina nusser om patienten på sin kontante facon, mens jeg i slowmotion får mine værnemidler af og forlader stuen.

Tiden er med os. Vagten slutter. COVID19 slutter.

Imens gør Akutfolket det, de er bedst til.

De er blevet bedre til at se hinanden. Giver mere til hinanden. Deler opgaver og burgere.