Categories
Akutfolket

COVID19 foregår i akutmodtagelserne

Med lidt hjertebanken efter for meget rødvin lørdag aften, lå jeg hjemme i sofaen. Lå i sofaen sammen med min søn. Lige startet på 2. sæson af Stranger Things, da telefonen ringede.

Den vagthavende overlæge i afdelingen var i vildrede. to sygeplejersker var så udmattede, at de ikke magtede at gå ind til næste patient. Køen foran ambulanceporten voksede.

“Ny smittestigning behøver ikke være et problem”, kunne jeg læse på TV2 news.

Ikke et problem… for hvem?

Det er ikke et problem for dem der er smittede hvis de ikke er syge. Det er ikke et problem for intensivafdelingerne, der har ledige pladser, og det er ikke et problem for de nedlagte kohorteafsnit, hvor vi i foråret samlede de syge COVID19 patienter.

En patient havde fået at vide, at hun var nummer 150 i telefonkøen til lægevagten. Så smed hun røret på, og tog hen til akutafdelingen.

Nogle gange har vi så mange patienter på vej til afdelingen, at vi skal scrolle i skærmbilledet med “på vej listen” flere gange, for at løbe dem alle sammen igennem.

Og så er der dem der bare kommer.

Da jeg kom hjem fra sommerferie, måtte vi genetablere portvagten.

“Ny smittestigning behøver ikke at være et problem”.

Fortæl det til de patienter, der gerne vil have en tid hos en almentpraktiserende læge i Region Midtjylland. Fortæl det til de alment praktiserende læger, der ikke har de midler der skal til, at servicere de borgere, de har ansvar for.

Fortæl det til den alvorligt syge patient, der gemmer sig blandt de mindre syge, på tredje skærmbillede i “på vej listen”.

Fortæl det til vores sygeplejersker, der skal flekse mellem det de er uddannet til – de alvorligt syge og ustabile patienter-, og de patienter der plejede at være lægevagtspatienter.

“Ny smittestigning behøver ikke at være et problem”. Men det er det.

Jeg skal ikke på bar i aften med mine gamle venner.